в партньорство с Mr. Bricolage

Работно време и записване

11 и 12 май – заниманията започват на всеки кръгъл час от 10 до 17 часа
Продължителност на заниманията
– 40 минути
Капацитет
– 32 деца/час, 4 работни станции по 8 места всяка
Записване за участие – в залата
Записването в списъка за конкретно занимание и конкретен час е поемане на задължение да се явите 10 минути преди началото на заниманието. След началото на мястото на неявилите се ще бъдат допуснати други желаещи.

Работни станции

 1. Създай първата си светеща значка
  Подходящо за деца над 8 години  
  Научи се да запояваш електронна платка, която ще бъде светещата сърцевина на твоята необикновена значка. В тази дейност ще имаш възможност да запоиш електронна платка и да я инкорпорираш (вградиш) в пластмасов корпус на значка, която да поставиш на видно място – на ревера си, на раницата си, на шапката си. Ще се научиш да работиш с поялник и да сглобяваш детайли от пластмаса и метал.
  Разработено и водено от Университет за деца.
 2. Създай първото си научно махало
  Подходящо за деца над 8 години  
  Разгдай науката зад махалата и силата на тежеста с нашето необикновено научно махало. В тази дейност ще имаш възможност да сглобиш  махало, което оставя диря по пясъчна основа, докато прави колебливи движения. Ще имаш възможност да работиш с отвертка, корда и пластмасови детайли, който трябва да се сглобят прецизно, за да можеш да получиш работещо и ефектно махало.
  Разработено и водено от Университет за деца.
 3. Създаване на механизми: Аутомата в кутия
  Подходящо за деца над 8 години
  Изучавайки и изпробвайки варианти за предаване на въртеливи движения, всеки ще изработи своя малка механична машинка. Заедно ще изследваме кое защо работи и кое и защо – не. Ще развием и оптимизираме механизмите, а после ще им вдъхнем живот, като създадем сцени с герои и декор!  
  Разработено и водено от Споделена работилница МИНТИ.
 4. Платонови тела: математиката среща майсторенето!
  Подходящо за деца над 8 години,
  Заповядайте да открием колко красива може да бъде математиката! Платонови тела ли? Това са петте правилни изпъкнали многостена, които са особено забавни за игри, за смятане и за сглобяване на гигантски макети. Предлагаме ви едно занимание с логически задачи и конструиране за малки и големи любопитковци.
  Разработено и водено от Споделена работилница МИНТИ.