Втори Варненски фестивал на науката

Какво е дигитален хуманизъм? Как мозъкът ни възприема изкуство? Какво общо имат човешкото здраве и морето? И готови ли сме за предизвикателствата на морето? Какво всъщност знаем за радиоактивните вещества, за които често чуваме по медиите? Вторият Варненски фестивал на науката представя български и чуждестранни учени в Училищна програма с 48 събития и още 50 събития в общата програма, в 4 зали и зона за демонстрации във Фестивалния и конгресен център от 26 до 29 октомври.

За втори път във Варна ще се проведе фестивал за популярно представяне на сложни научни теми, които са директно свързани с ежедневието и качеството на живота на всеки един от нас. Първите два фестивални дни са отделени за Училищна програма, за която учители вече резервират места за посещение със своите класове. Всички учени, с които зрителите ще се срещнат, ще представят своите теми на достъпен за неспециализирана аудитория език, има и събития на английски и френски език. Специален фокус на програмата е участието на учени от Варна, които ще разкажат за науката, която развиват в града на национално и международно ниво.

За първи път създадохме програмата така, че да дава възможност на родители да оставят децата си за участие в работилници и детски шоута, докато те посетят събитие по-скоро интересно на възрастна публика.