От 23 до 26 ноември за първи път в Пловдив, в Центъра по системна растителна биология и биотехнологии, на адрес ул. „Свети Княз Борис I – Покръстител“ 14, жк Тракия, ще се проведе фестивал на науката, подобно на водещите научно-изследователските градове по света.

Вижте как да стигнете до фестивала.

Фестивалът поставя на сцената учените – съвременни, млади и по-зрели, от Пловдив, страната и чужбина. Те ще разкрият как науката е в основата на всички сфери на живота ни, че може да бъде представяна разбираемо и много атрактивно, а учените са хора със завидни, вдъхновяващи професии.

Пловдивският фестивал на науката се организира от Фондация „Красива наука“ в партньорство с Министерство на образованието и науката, с подкрепата на Община Пловдив, компаниите А1, Аурубис, Mr. Bricolage, Vandergeeten, Job Tiger, ABC Communications & Design, академични, образователни, международни и медийни партньори. 

Събитията в първите два дни от фестивала са посветени на безплатната училищна програма за организирани ученически групи. Създадени специално за ученическа публика, тези забавни и образователни събития представят атрактивно теми от учебния материал по различни предмети.

Всички училищни събития са безплатни, но е необходимо да направите предварителна заявки до петък 11 ноември 2023 г.

Как да планирате училищно посещение?

  • Резервирайте достатъчно рано. Фестивалните зали имат ограничен брой места и много събития се резервират скоро след обявяване на програмата. С ранна резервация имате по-голям шанс да получите пропуски за предпочитаните от Вас събития.
  • Определете максимално точно броя на учениците. Моля, не резервирайте повече места „за всеки случай“, защото така ще лишите други ученици от възможността да посетят тези събития. Ако броят на учениците във Вашата група се промени, молим да ни уведомите.
  • Проверете дали събитието е подходящо за Вашите ученици. Събитията са разделени по възрастови групи – 1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас. Възрастовите групи са посочени до описанието на всяко събитие по-долу.
  • Планирайте достатъчно време за посещението. Наред със събитията в зала, демонстрационните щандове и изложбеното пространство са отворени от 10:00 до 18:00 часа. Предвидете достатъчно време преди и след резервираното събитие, за да могат Вашите ученици да видят допълнителни експерименти, демонстрации и науката в действие.
  • Организирайте посещението с учениците своевременно. Ако ви се наложи да откажете участието си, молим ви да го направите не по-късно от четвъртък 16 ноември, за да имаме време да запълним местата с други желаещи групи. Неявяването на група без предупреждение ще лиши от възможност други ученици и е възможно да провали събитията. В случай на неявяване на група без своевременно предупреждение, ще уведомяваме директорите на училищата. 
 Резервации
Използвайте онлайн формуляра, за да заявите предпочитаните ви събития най-късно до 11 ноември 2023 г. Ние ще се свържем с Вас до няколко дни след подадените от Вас заявки, за да потвърдим или заменим заявените места.  Имайте предвид, че поради голямото търсене, местата се запълват бързо от най-активните учители.  
Ако имате въпроси, нужда от помощ или се налага да направите промени, моля свържете се с нас:Имейл: booking@beautifulscience.bg  
Телефон: Любов Костова 0887 424249