Работно време:

25 ноември – заниманията започват
на всеки кръгъл час от 10 до 17 часа
26 ноември
– заниманията започват
на всеки кръгъл час от 10 до 15 часа
Продължителност на заниманията
около 40 минути
Записване за участие – в залата

Важно! Записването в списъка за конкретно занимание и конкретен час означава, че поемате ангажимент да се явите 10 минути преди началото на заниманието. С началото на заниманието, точно на кръглия час, на мястото на неявилите се ще бъдат допуснати други желаещи да влязат.
Капацитет – 32 деца на час, 4 работни станции с по 8 места всяка

Активности (работни станции):

 1. Светеща коледна украса
  Научи се да запояваш електронна платка, която ще бъде светещата сърцевина на твоята бъдеща коледна украса. В тази дейност ще имаш възможност да запоиш електронна платка и да я инкорпорираш (вградиш) в пластмасова висулка за коледната елха. Ще се научиш да работиш с поялник и да сглобяваш детайли от пластмаса и метал.
  Подходящо за деца над 8 години.
  Разработено и водено от Университет за деца.
 • Първото ти научно махало
  Разгледай науката зад махалата и силата на тежестта с нашето необикновено научно махало. В тази дейност ще имаш възможност да сглобиш махало, което оставя диря по пясъчна основа, докато прави колебливи движения. Ще имаш възможност да работиш с отвертка, корда и пластмасови детайли, който трябва да се сглобят прецизно, за да можеш да получиш работещо и ефектно махало.
  Подходящо за деца над 8 години  
  Разработено и водено от Университет за деца.
 • Любимци от хартия
  Ако обичаш да рисуваш и чертаеш, японското изкуство за рязане и сгъване на хартия киригами ти дава невероятни възможности. След като овладееш рязането с керамичен нож и биговането, ще се опиташ да създадеш елегантен архитектурен модел или оптическа илюзия. А ако си много сръчен/на ще можеш да превърнеш в киригами своя любима дума, герой или фигура.
  Подходящо за деца над 9 години  
  Разработено и водено от Арт център Алехандро.
 • Въздушна количка
  Изследвайки принципите на механиката и аеродинамиката, ще изработиш свой модел на количка, задвижвана с въздух от подръчни материали. Когато всички са готови ще се включиш в състезание! Печели не този, който се движи най-бързо, а този, който стигне най-далеч!
  Подходящо за деца 9 г +
  Разработено и водено от Арт център Алехандро.