Където и да се намирате в края на септември, едно е сигурно – Европейска нощ на учените и проект SEARCH имат нещо за вас. Разгледайте цялата програма, която започва още на 24 септември с Национален онлайн Мапатон, на 29 септември преминава през селища из цялата страна от Асеновград до Ямбол, и онлайн в Национално ТВ студио, а на 30 септември завършва на борда на Родопската теснолинейка.

Автор на картата: Денис Урумов

За повече информация, посетете сайта на Проект SEARCH


Участвайте до 18 септември в два конкурса по Проект SEARCH за Европейска нощ на учените 2023

Търсим гласовете на ученици на различни възрасти с креативно мислене от цялата страна и грижа за околната среда. За втора година ще проведем два национални конкурса, посветени на климатичните промени. Те са част от проект SEARCH (Наука + Околна среда + Изкуство = Устойчивост за Европейската нощ на учените).

Конкурс за подкаст „Млади гласове 2023“
Конкурсът е отворен за ученици в следните две възрастови групи: 12-14 години и 15-18 години, които живеят в България.
Разкажете лична история за климатичните промени във вашия град/ село/ регион, представена като аудио подкаст с продължителност 5 минути.
Вижте всички подробности и изпратете своите материали до 18 септември.

Конкурс за млади хора за визуална творба „SEARCH Instagram Looking Glass 2023“
В конкурса могат да участват ученици на възраст 15 до 18 години, които живеят в България.
Творбата следва да отразява предизвикателства, съществуващи в средата около вас (училище, село, град, семейство, друго) или възможности за положителни решения. Можете да представите необичайни проявления на климатичните промени върху околната среда – напр. затопляне на атмосферата, изменение на климата, замърсяване на планетата, застрашени биологични видове, обезлесяване. Предложението се представя под формата на кратък видео клип до 2 минути или снимка до 5 МВ с описание към нея.
Вижте всички подробности и изпратете своите материали до 18 септември.

No records to display. Go to Products > Add New.